Malmø Operaens Venner

Malmø operaenMalmøs Venner er en lille sidegren, der er opstået i sæsonen 2017-18:

Når man er abonnent hos Tema, får man et par gange om året tilbudt en tur til Malmø Operaen.

Vi tilbyder en forestilling med bustransport frem og tilbage fra Baltoppen til Malmø, samt en lille anretning i pausen bestående af en rejemad, samt et glas hvidvin. Forestillingen foregår altid en søndag eftermiddag med afgang fra Ballerup kl. 14.00, og vi er hjemme igen mellem kl. 20 -21. Prisen for dette er ca. kr. 745. alt incl.

Den 10. september 2017 var vi for første gang i Malmø med en busfuld TEMA-abonnenter.

Vi så “Spillemand på en tagryg”,

i april 18 så vi operaen “Rigoletto”,

i september 18 så vi “West Side Story” og

i januar 2019 så vi “la Traviata”

i oktober 2019 så vi “Skønheden og Udyret”

Skøn

Og i april 2020 skal vi se “Orfeus i Underverdenen”

Orfeus i Underverdenen af Offenbach

Orfeus

Orpheus i underverdenen er baseret på den græske myte Orpheus, der skal ned i graven for at bringe sin elskede Eurydike hjem.

Med skarpe ironier og bidende satire lader Offenbach Orfeus og Eurydike hade hinanden og have affærer til anden side.  Eurydice ønsker at blive skilt, mens Orfeus, der er bekymret for den offentlige mening, forsøger at undgå skandale ved at spille på sin violin – musik, som Eurydike afskyr.

Da Eurydike dør, skal den uvillige Orpheus trods alt ned i underverdenen for at hente hende.  Vi får se, hvordan det går med det!  Men i modsætning til det søvnige Olympen, er der fest og ballade i helvede.

Offenbachs “dristige” musik til festen i helvede blev senere kendt som den berømte “Can-can music” fra Moulin Rouge.

Offenbachs operetter, ”Offenbachiaderne”, var yderst populære.  De var fulde af ironi om statens politik og kulturverden, og teksterne blev omskrevet som de gjorde.  Man kan forestille sig, at regissøren Elisabeth Linton ikke kan lade være med at følge Offenbachs tradition og lave nogle blink til nutiden – der er jo meget at plukke fra ..

Offenbachs operette i en vidunderlig skør opsætning.  I rollerne er Loa Falkman, Marianne Mörck og Rickard Söderberg.