2. Temas Nyhedsbreve:

 

PhotoScan

 

2. NYHEDSBREV  TEMA oktober 2019


Så fik vi skudt starten i gang på teatersæson 19/20 i TEMA – Teater i Baltoppen med familieforestillingen:

”Sigurds Danmarkshistorie”.

Til inspiration til amatørscenen Klima’s kommende forestilling ”Svend, Knud og Valdemar” kom alle aktørerne forbi, iklædt deres kostumer og gjorde dagen endnu mere festlig.

image.png
 
Torsdag d. 24. oktober kl. 19.30 præsenterer TEMA – Teater i Baltoppen:
 
DØDSDANSEN  af August Strindberg
– varighed 120 min. m. pause. 
Abonnentpris: 220,- / unge 125,-/ Løssalg: 275,-

image.png    Waage Sandø, Pia Jondal, Ole Lemmeke


I Dødsdansen står Edgar og Alice, der bor isoleret ved havet, overfor at fejre deres sølvbryllup. Ægteskabet er stormomsust, solskin har der ikke været meget af igennem årene, men masser af uvejr og tordenskyer. Jo mere de kan håne og genere hinanden jo bedre.

Edgar er militærmand og Alice skuespillerinde og ingen af dem har haft succes i deres karriere eller held i pengesager. Dialogen imellem dem er båret af seksuel tiltrækning og frastødning, had og selvhad. Ondskabsfuldhederne flyver imellem dem, ofte vittigt og med morbid humor. Efter mange års fravær ankommer Alices fætter Kurt pludselig. Alice kan ikke lade være med at indlede en livsfarlig flirt, Kurt bider på og ægteskabsdramaet udvikler sig til et trekantsdrama. En stærk klassiker – en kamp til stregen.

Dødsdansen er nok verdensdramatikkens ultimative ægteskabsdrama. Det har uden tvivl været inspirationskilde til senere stykker, som “Hvem er bange for Virginia Wolff ” og “Scener fra et ægteskab”. Siden Strindberg skrev Dødsdansen i 1901, har stykket været spillet utallige gange i hele verden og senest for to år siden med stor succes i Stockholm. Strindberg skrev sit drama ud af selvhad, fortvivlelse og raseri mod kvindekønnet, men ikke uden selvironi og morbid humor.

Medvirkende Waage Sandø, Pia Jondal, Ole Lemmeke // Instruktør: Vibeke Wrede // Forfatter: August Strindberg // Foto: Per Morten Abrahamsen // Produceret af Teater 2 i samarbejde med Nørregade Teatret

Spisning før forestillingen:

Få en god start på aftenen, og nyd en lækker middag inden forestillingen i Baltoppens hyggelige foyer. Pris 150,- : 

Menu: Farseret svinemørbrad i bacon med stuvede efterårssvampe, gratinerede rodfrugter og artiskoksalat (tilkøbes sammen med din billet)

Man kan købe billetter on-line på Baltoppens hjemmeside www.baltoppenlive.dk  eller på www.billetten.dk indtil 2 timer før arrangementets start – eller ring Baltoppen Live 44773060 mandag til torsdag kl. 10-15 og hør nærmere. Evt. restbilletter sælges ved indgangen

Følg os på TEMAs hjemmeside www.tema-baltoppen.dk i løbet af sæsonen.

Med venlig hilsen, TEMA – teater i Baltoppen