Børneteater i skoletiden 19/20

 

Her er de forestillinger, vi har valgt at præsentere i denne sæson:

Forestillingerne er offentlige, og der kan bestilles billetter på telefon 42338000.

Billetterne koster kr. 50 for børn og kr. 70 for voksne. Betaling via Mobile Pay eller bankoverførsel til Arbejdernes Landsbank reg. 5339 konto 0249669.

 

Sæsonens forestillinger:

”Den Lille Prins”
Dato: Mandag d. 16. september 2019 kl. 10.00
Varighed: 50 min. Spillested: Baltoppen
5 – 8 år

Det forunderlige eventyr om den lille prins, der på sin dannelsesrejse rundt i universet lærer kærligheden og livet at kende. På turen møder han bl.a. den herskersyge konge, forretningsmanden, der er begærlig, og drankeren, der drikker for at glemme, at han er flov over at drikke. Han møder også en talende blomst og en ræv, der gerne vil være tam, og som lærer ham, at det kun er med hjertet, man kan se klart. Kombinationen af dukketeater, skuespil, levende musik og projektioner gør forestillingen levende og forførende og virkelig sjov”

Vil du læse mere så gå ind på: http://www.teaternext.dk

”Ivalus første sang”
Dato: Tirsdag d. 17. september 2019 kl. 10.00
Varighed: 40 min. Spillested: Baltoppen
5 – 8 år

Ivalus første Sang er historien om en lille heltinde, som på forunderlig vis digter sin allerførste sang – og derved redder hele sin familie. Den handler om mod, og om, hvordan tingene nogle gange kommer af sig selv, når man har allermest brug for dem.
Og så handler den om at gøre dét, man ikke må – når det er allermest nødvendigt.
Det er en spændende og underholdende beretning fuld af farverig grønlandsk mytologi, trommespil og elementær spænding. Men det er også en forestilling, der giver anledning til vigtige overvejelser. Som tilskuer gribes man af skræk, når en isbjørn med sin mægtige snude borer sig halvvejs ind til Ivalu og hendes bedstemor og lillebror i igloen – der høj og hvid også hvælver sig over publikums hoved. De er ladt tilbage af forældrene, som er draget langt af sted for at skaffe mad, der kan supplerede familiens sparsomme ressourcer af fødevarer. Børnene er alene med bedstemoren, den gamle enøjede hund og en vigtig formaning: De må ikke røre faderens riffel.
Efterhånden som forældrenes fravær trækker ud, stiger bekymringen hos de tre i igloen. Til sidst griber bedstemor til det oldgamle middel mod farer, som hun kender og kan. Hun er nemlig åndemaner og går i trance for at finde hjælp hos ånderne. Den slags må man ikke spøge med, så Ivalu og brormand får strenge instrukser om ikke at prøve at vække hende, og så indtræffer katastrofen. Truet på livet oplever Ivalu, hvordan sangens ord med et dukker op og giver hende det nødvendige mod. ‘Tak, tak hr. Isbjørn’ synger hun først, men tøver ikke med efterfølgende at skyde isbjørnen en kugle for panden.

Vil du læse mere så gå ind på: http://www.deroedeheste.dk

”Atlas over afsidesliggende øer”
Dato: Mandag d. 23. september 2019 kl. 10.00
Varighed: 70 min. Spillested: Baltoppen
9 – 12 år

Atlas over afsidesliggende øer er en remediering af den tyske forfatter Judith Schalanskys bog af samme navn fra 2014. Bogen fremlægger en række historier om halvtreds af verdens mest særegne og ukendte øer, der alle har isolation som fælles tema. I forestillingen møder vi Emma, der på mange måder også føler sig isoleret. Hun er fascineret af atlasser og drømmer om at besøge alle verdens afkroge – interesser, som hendes klassekammerater ikke ligefrem deler. Samtidig er Emma nervøs for planetens fremtid. Bekymringer om klimakatastrofer, plastikforurening, krig og fremmedhad blander sig med selvdestruktive tanker forårsaget af mobberi fra hendes jævnaldrende. Men en dag starter Emma og hendes forældre en atlasklub, der bringer dem til alverdens underfundige, mytiske og afsidesliggende øer. Tag med på en dramatisk, billedmættet og musikalsk rejse til alverdens afsidesliggende øer. Et sandt atlas fyldt med absurd-underfundige historier, sådan som kun virkeligheden kan udtænke dem. Et klimaopråb indpakket i underspillet humor, spøjse anekdoter og sande røverhistorier.

Vil du læse mere så gå ind på: http://www.Zebu.nu

”Anima”
Dato: Onsdag d. 02. oktober 2019 kl. 11.00
Varighed: 40 min. Spillested: Baltoppen
5 – 8 år
Det er en sørgelig dag for Anna i dag. Torden, hendes hund, er død. Anna vil vide, hvad der sker når man dør.
Bedstefar tror nok, at sjælen flyver op i himlen. Men han er ikke helt sikker.
Så Anna beslutter sig for at finde ud af, hvor Tordens sjæl er taget hen.
Hun begiver sig ud på en rejse, der fører hende vidt omkring i rum, tid og dimensioner og som til sidst bringer hende hjem igen til nye begivenheder… og venskaber.
Anima er en dukke forestilling, der nænsomt og poetisk tager emnet op, som mennesker i alle aldre til alle tider har haft svært ved at forstå og forholde sig. Publikum mødes af genkendelsens glæde, gentagelsens ritual og en overraskende, flerdimensional og visuel forestilling, der fylder tilskueren med håb og med følelsen ”at livet er smukt”.
Vil du læse mere så gå ind på: http://www.meridiano.dk

”Ai – Ai – Ai”
Dato: Fredag d. 04. oktober 2019 kl. 10.00
Varighed: 45 min. Spillested: Baltoppen
7 – 9 år

– En humoristisk danse-forestilling om krop, teknologi og kontakt. Teknologien er over os, i os og mellem os. Vi elsker at spille. tjekke snapchats, sende sms´er, se Youtube og gå på nettet – på hver vores skærm. Vi er i kontakt med hele verden – men måske slet ikke med ham eller hende, der står ved siden af. Eller os selv.
Hvad gør man, når man gerne vil lege med en, der hellere vil blive ved sin skærm? Hvornår er man egentlig sådan rigtig sammen med nogen? Og hvad hvis den man er sammen med faktisk er en maskine?
På scenen møder vi Folmer, Ole og Antoinette, der på en fysisk og humoristisk måde udforsker vores verden der er fuld af skærme, kunstig intelligens og det nødvendige menneskelige nærvær.

Vil du læse mere så gå ind på: http://www.aabendans.dk
”Intet ”
Dato: Torsdag d. 10. oktober 2019 kl. 10.00
Varighed: 70min. Spillested: Baltoppen
12 – 15 år
Titusindvis af danske børn og unge har været igennem fortællingen om Pierre Anthon, der går ud af skolen og klatrer op i et blommetræ den dag, han finder ud af, at det ikke er værd at gøre noget, fordi intet betyder noget. Han bliver siddende i blommetræet, og derfra råber han hver dag til sine klassekammerater om livets meningsløshed. De hører blandt andet på sætninger som “Alting er ligegyldigt. Alting begynder bare for at slutte. Det øjeblik, I blev født, begyndte I at dø. Og sådan er det med alt”. Det provokerer klassekammeraterne så meget, at de beslutter sig for at samle “en bunke af betydning”. Bunken begynder med et par grønne sandaler og en ny racercykel og ender blandt andet med et opgravet barnelig og en afhugget finger. Undervejs konfronteres de unge, der går i 7. klasse, med, hvad der betyder noget for dem selv og for de andre.
Men der udvikler sig hurtigt en skræmmende dynamik, for jo større og mere smertefuldt offeret er, desto større betydning, ikke?

Vil du læse mere så gå ind på: http://www.teater-v.dk

”50 farlige ting”
Dato: Onsdag d. 30. oktober 2019 kl. 10.00
Varighed: 40min. Spillested: Baltoppen

5 – 10 år

50 Farlige Ting (alle børn bør prøve)
Har du nogensinde varmet en lego figur i mikrobølgeovnen?
Har du nogensinde slikket på et 9 volts batteri? Løftet låget på popcornene, når de popper?
Aldrig nogensinde? Så er denne sjove og interaktive forestilling noget for dig!
Må man lege med ild? Må børn klatre i træer? Må man stikke hånden ud af vinduet på en bil, når den kører? Forestillingen undersøger alt det, voksne normalt advarer deres børn imod!

Her var det ikke så meget traditionel teaterdramatik som ægte, realiseret nysgerrighed på alt det, man normalt ikke må.” Jesper Bjørn Larsen i Villabyernes lokal avis 12 juni 2018

Radio P4 Nordjylland tog udgangspunkt i forestillingen til en sytten minutter lang snak om curlingforældre og fare for børn. “50 farlige ting og curling forældre”,

Forestillingen bygger på bogen af samme navn ( af Julie Spielger og Gever Tulley)

Vil du læse mere så gå ind på: http://www.liveart.dk

”Den største drøm”
Dato: Torsdag d. 31. oktober 2019 kl. 10.00
Varighed: 45 min. Spillested: Baltoppen
9 – 12 år

Nogle drømme kan ikke blive for store!
Det er aften, Kaja på 8 og Tobias på 11 er alene hjemme. Far er flyttet og mor er igen gået ned på Cafe Vinhanen for at blive i bedre humør. For at holde mørket og alle lydene væk fortæller Kaja og Tobias eventyr, og den aften er det eventyret om kæmpe monstret, den ulykkelige dronning, den forhekset prinsesse og den uovervindelige soldat. Eventyret bliver fjollet og skørt, som det åplejer.Men noget er anderledes den her aften, for soldaten fra eventyret minder på en måde om den nye pædagog, der er startet i Tobias’ klub. Og så ændrer det hele sig, historien bliver vildere og farligere og udvikler sig i en helt anden retning. En retning der giver børnene mod til at række ud efter hjælp.
Den største drøm” er en dragende og barsk forestilling, der skildrer et tabubelagt emne om alkoholmisbrug i familielivet. Men også en sjov og rørende forestilling, der er en god indgang til at tale med eleverne om emner der ellers er svære at tale om.”

Vil du læse mere så gå ind på: https://teaterborderline.wixsite.com/info

”Hva’ tror du selv?”
Dato: Onsdag d. 13. november 2019 kl. 10.00
Varighed: 70 min.
OBS !! Spillested: Reehs Baghus v. Ballerup kirke
10 – 15 år
Interaktivt teenageteater om tro og tvivl
HVA’ TROR DU SELV kredser om den spagat, unge skal lave mellem forældrenes “du vælger jo selv” og forvirringen over nutidens mange muligheder for åndelig orientering. For hvad er det for nogle valg man står overfor, når man som teenager gør sit for at passe ind blandt vennerne og samtidigt skal finde ud af, hvad man selv tror på?
Hvad tror du på? På Gud, Allah, Big Bang, karma eller mest på ingenting? 13-årige Ella skal snart konfirmeres. Forældrene er for nyligt blevet skilt, og mens faren styrter rundt og planlægger en konfirmation fyldt med pral, har moren lukket sig inde i New age-tænkningen. Ella bliver venner med den nye pige Sofia, men da klassens populære pige, Charlotte, beslutter sig for, at hun ikke kan lide Sofia, bliver Ella sat på prøve.
Hva’ tror du selv? er en smutvej til at mærke, hvordan man har det indeni og til at tale om det, der betyder noget. Unges hverdag, ensomhed og identitetskamp foldes ud i denne interaktive forestilling, der hellere stiller spørgsmål end leverer svar. Har vi mistet sproget og evnen til at tale om de store spørgsmål? hvor forsvandt det hen, og hvorfor spørger de voksne kun ind til, hvordan det gik til fodbold, eller hvad vi lærte i engelsk?
Hva tror du selv? sætter nye ord på eksistentielle spørgsmål, gør dig klogere på din tro og tvivl.
Vil du læse mere så gå ind på: http://www.teaterietapropos.dk

”Dracula”
Dato: Torsdag d. 14. november 2019 kl. 10.00
Varighed: 60 min Spillested: Baltoppen
9 – 12 år
Gotisk stemning, gys, og gribende drama får fuld skrue i denne stærke og visuelle tolkning af Stokers melodramatiske mesterværk, der bestemt ikke er for pattebørn. Her ser vi angsten i øjnene – angsten for det, der opsøger os i vores drømme og forfører os, og ikke mindst angsten for den dyriske natur, der ligger gemt under vores civiliserede maske.
Publikum bydes indenfor i en intens atmosfære. Tæt bænket i et lille intimt rum lukkes væggene omkring dem! Nu kan historien om Dracula fortælles – gennem hundredårs gamle optegnelser i dagbøger som Theatret Thalias Tjenere på mystisk vis er kommet i besiddelse af..
Den nybagte jurist Jonathan Harker er rejst til Transsylvanien for at assistere med salget af et gammelt gods, der støder op til den unge Lucy Westers ejendom herhjemme.
Da Jonathan under sit ophold opdager hvem – og hvad – køberen, Grev Dracula, i virkeligheden er, spærres han inde, og Dracula sætter sejl mod sine nye jagtmarker i Danmark – mod Lucy… og mod hendes veninde Mina – Jonathans forlovede!
Jonathan slipper ud, men kan han nå at forhindre den grusomme greve i at udklække sine skumle planer? Derhjemme sker der nemlig allerede besynderlige, foruroligende ting – Lucy er begyndt at gå i søvne.
En mystisk og voldsom storm kaster et spøgelsesskib mod kajen, og pludselig bliver Jonathans venner kastet ud i en kamp om liv og død… og mere.
Vil du læse mere så gå ind på: http://www.thaliastjenere.dk

”Soldaten”
Dato: Fredag d. 10. januar 2020 kl. 10.00
Varighed: 50 min. Spillested: Baltoppen
13 – 15 år
Reumertnomineret forestilling for unge og voksne – modig – barsk – nærværende!
I mere end 15 år har Danmark været en krigsførende nation – øjensynligt med massiv opbakning fra befolkningen.
Adskillige unge mænd og kvinder søger den personlige udfordring i militæret for at opleve verden og “gøre en forskel”.

Ved de nok om, hvad de går ind til? Og hvad de kommer hjem med?

En hjemsendt soldat – eneste overlevende fra et vejsidebombeangreb – har forladt sin familie og er søgt ud i skoven. Gennem hans forhold til lillesøsteren Julie, hører vi om hans oplevelser som – soldaten.

”SOLDATEN handler om de psykologiske konsekvenser af at have været udsendt. Konsekvenser der har svært ved at nå den brede offentlighed, og især de unge, der står overfor valget om værnepligt. Soldaten er en forestilling om krigen der fortsatte efter hjemsendelsen. Om den sunde unge mand, der blev forvandlet til en krigsinvalid.”

Vil du læse mere så gå ind på: http://www.fairplay.dk

”Fucking Åmål”
Dato: Mandag d. 27. januar 2020 kl. 10.00
Varighed: 65 min. Spillested: Baltoppen
12 – 15 år
Oplev den Reumert-vindende danske teaterversion af den svenske kultfilm Fucking Åmål fra 1998.
Fucking Åmål er en fortælling om, at bo i et mindre samfund og ikke være ligesom alle de andre. En forestilling om den første kærlighed, om at finde sig selv og turde står ved hvem man er.
Handling
Der sker intet i Åmål – de unge udvisker kedsomheden med fester, alkohol og absolut ingenting. Det er fordommenes holdeplads og hvis du falder lidt udenfor normen, kan byen være et helvede at bo i.
Agnes og Elin går på samme skole og bor begge i Åmål – de er to vidt forskellige piger.
Selvom Agnes har boet i byen i næsten to år, har hun stadig ingen venner. Hun er håbløst forelsket i Elin, der er skolens mest eftertragtede pige, men hun tør ikke sige det, fordi hun er bange for at blive mobbet. Rygterne siger at Elin stort set har været i seng med alle drengene, men det passer ikke. Hun er frygtløs, rastløs og betages af alt, hvad der afspejler ungdommen i storbyerne. Da deres veje endelig krydses, går det op for dem, at de har en hel del til fælles og en uventet rejse begynder. Fucking Åmål handler om kærlighed, ungdomskultur, identitet, homoseksualitet, mobning, ensomhed, selvmordstanker og den seksuelle udvikling/debut.

Vil du læse mere så gå ind på: http://www.hilsdinmor.dk

”Mustafas Kiosk”
Dato: Tirsdag d. 18. februar 2020 kl. 10.00
Varighed: 55 min. Spillested: Baltoppen
5 – 8 år

Teater Fantast præsenterer digtene fra Jakob Martin Strids moderene børnebogsklassiker som en overraskende rodebutik af farverige historier fortalt med musik, sang, dukker, skuespil og teatermagi.
“Ding dong.”
“Hvad skulle det være? Man kan købe næsten alt. Hvad med den sang om en kiosk?”
“Ja tak.”
En Strid teaterkoncert bestående af 17 små scener med 4 forskellige slags dukker, 8 forskellige instrumenter, 3 skyggespil, briller, parykker, falske tænder, kostumer samt en scenografi der forvandler sig til en gravko.
En fræk og flabet hyldest til mangfoldighed, fantasi, påhitsomhed og anarki.

Vil du læse mere så gå ind på: http://www.teaterfantast.dk

”Verden imellem os”
Dato: Onsdag d. 25. marts 2020 kl. 10.00
Varighed: 60 min. Spillested: Baltoppen
11 – 15 år

Frederik og Victor er bedste venner, men da Victors familie rejser til Afrika og kommer ud for en voldsom hændelse er venskabet imellem de to drenge ikke længere det samme.
”Verden imellem os” er en fortælling om en gruppe unge, der lever i et fællesskab styret af grænseløshed. Forestillingen undersøger hvad der sker når de unge står alene i deres søgen efter identitet og eget moralsk kompas. I grænselandet mellem barn og voksen bliver de voksne ikke spurgt til råds. Den grænseløse klassekultur får fatale konsekvenser, når de unge tager sagen i egen hånd.
I udviklingen af forestillingen “Verden imellem os” er der brugt en dokumentaristisk tilgang. Den fiktive fortælling på scenen bygger til dels på undersøgelser af virkelige hændelser. Der er blandt andet blevet fokuseret på mediedækningen af sagen om facebookgruppen ”Offensimentum”, ”Rysagen” og den offentlige debat omkring inklusion i folkeskolen, hvor børn med diagnoser og deres klassekammerater er blevet klemt.
Vil du læse mere så gå ind på: http://www.teaterietapropos.dk

”Muren’
Dato: Torsdag d. 2. april 2020 kl. 10.00
Varighed: 45 min. Spillested: Baltoppen
9 – 12 år

Heinrich er seks år. Han bor med sin mor og far i en lille lejlighed. De har ikke mange penge, men de er glade. For de har hinanden. Også selv om hans far ofte er væk på arbejde i den anden ende af byen.
Men en morgen står der pludselig en mur. En mur, der skiller Øst fra Vest. En mur, der splitter Heinrichs familie og tusindvis af andres. En mur, der er umulig for børn at forstå og livsfarlig for voksne at krydse.
Heinrich vokser op i Øst alene med sin mor. Han er sikker på, hans far vil vende tilbage. Måske endda få dem over til det søde liv i Vesten. Men en dag bliver han træt af at vente, og det får store konsekvenser for den lille familie.
De seneste 70 år har der været en næsten uafbrudt stigning i antallet af mure og hegn, der adskiller mennesker. Og selv om MUREN er inspireret af fortiden, så er den så aktuel som nogensinde.

Vil du læse mere så gå ind på: http://www.randersegnsteater.dk